De kerstmarkt in Buytenwegh, een terugblik


Wethouder Groeneveld opent samen met haar kinderen de kerstmarkt.

Zaterdag 21 december, de kortste dag van het jaar maar ook één van de beste. Aan het eind van de ochtend begon de reuring. Er waren meer dan 50 vrijwilligers, onder wie velen van Halte 2717, in touw om de kerstmarkt te organiseren. Kramen opzetten, materiaal aanslepen en twee uit de kluiten gewassen kerstbomen plaatsen. Al gauw verstomde het bouwrumoer en klonken er vrolijke kerstklanken van muziekvereniging Buytenrode: 16 vrouwen en mannen in stijlvolle Dickens outfit. Weldra arriveerden ook de hoogwaardigheidsbekleders van deze dag: de kerstman en Jakobien Groeneveld, onze wijkwethouder.

Je doet het samen. Daarover sprak mevrouw Groeneveld toen zij de kerstmarkt opende. Ze prees de Vrienden van Buytenwegh, die dit feestje toch maar weer voor elkaar hadden gekregen. Geweldig zo’n samenwerking tussen de buurtverenigingen, de winkeliers en de organisaties van zorg en welzijn in deze wijk. Daarna gaf ze zelf het goede voorbeeld. Samen met haar kinderen hing ze de eerste versierde kerstballen in één van de bomen. Daarmee was het feest officieel geopend.

De knutselbalie van de Hoveniers kreeg een dikke 60 kinderen te verwerken. Ze maakten kerststukjes om mee naar huis te nemen of om weg te geven aan voorbijgangers. Ondertussen zorgde Kinderwerk Mooi ervoor dat de bomen werden aangekleed met allerlei kerstballen, die kinderen zelf hadden meegebracht. Je kon ook appeltjes versieren en die in de bomen hangen voor de vogels, want die lusten met kerst ook wel een extra hapje.

Een serieuze noot vormde de stand van Amnesty International. Er werden drie petitielijsten getekend en meer dan 30 kaartgroeten verstuurd aan politieke gevangenen. Ook dat heeft met samen en solidariteit te maken.

Als uitswinger van de dag werd de uitslag van de fotowedstrijd bekendgemaakt. Het thema dieren in Buytenwegh leverde 27 mooie inzendingen op, nog steeds te zien op   www.2717.nl/fotowedstrijd.
Via een internetstemming was er al een publieksprijs bepaald. Bezoekers van de kerstmarkt konden ter plekke stemmen op drie door de jury genomineerde foto’s. Velen deden dat, wat aanleiding gaf tot geanimeerde discussies.

De uitslag:
Juryprijs 1 en winnaar: ‘Pony Snowworld’ van Joey Lindeman
Juryprijs 2: ‘Blauwtje’ van Frank van Achteren
Juryprijs 3: ‘Zwanen Buytenwegh’ van Jan Depondt
Publieksprijs: ‘Ransuil’ van Fred van Duijn

 

Dit bericht werd geplaatst op door .