Leny Veersma krijgt lintje

Onze trouwe gastvrouw Leny Veersma kreeg op 24 april een telefoontje van de Zoetermeerse burgemeester: zij werd totaal verrast met de mededeling dat ze lid in de Orde van Oranje-Nassau was geworden! Een lintje kreeg ze nog niet – dat moet wachten op de officiële uitreiking later in  2020.

Leny was tussen 1978-2018 vrijwilligster bij het interkerkelijk koor The Sprinter Singers. Sinds 1989 zet zij zich als vrijwilligster in voor de Ichthuskerk in Zoetermeer. Van 1999-2014 zette Leny zich in voor de Stichting Edukans, waar zij heeft bijgedragen aan het vullen en verwerken van schoenendozen met hulpgoederen voor schoolkinderen in Oost-Europa. Daarenboven draagt zij bij aan de schrijfochtenden voor Amnesty International. Van 2007 tot heden is Leny vrijwilligster bij de Stichting Pelgrimshoeve.

Ook bij Halte 2717 wij zijn blij met Leny, die vanaf het prille begin betrokken is als gastvrouw. ‘Zo bijzonder is het toch niet wat ik doe? Dat is toch heel normaal!’ Toch is ze feestelijk in de bloemetjes gezet en kreeg ze al veel kaarten,
ook van ons.

En verder is Leny van plan gewoon door te gaan met wat ze zo graag doet: iets doen voor andere mensen en kinderen die het moeilijk hebben.

Dit bericht werd geplaatst op door .