Lianne van der Stoep spreekt met Johan Roest, de buurtpastor van Halte 2717

Ten tijde van het interview is het de Stille Week, de week die vooraf gaat aan Pasen. In 2020 krijgt dit toch ineens een andere lading. Stil, dat is het zeker. Door het coronavirus zijn er deze week geen kerkelijke activiteiten of activiteiten van Halte 2717. Nu, een aantal weken later, blijft het stil. Daarmee lijkt de huidige tijd, de tijd waarin we nu leven, een verlengde van de stille tijd.

Halte 2717 en corona
De tijd van Pasen is vaak een tijd waarin je elkaar opzoekt. Dat dit nu niet kan, is dan ook een groot gemis. Toch merk ik persoonlijk dat je juist in deze tijd elkaar toch opzoekt. Weliswaar op een gepaste manier, maar men zegt niet voor niets: alleen SAMEN krijgen we het coronavirus onder controle. Halte 2717 heeft van nature een samenbindende factor. Mede daarom ben ik heel benieuwd hoe de medewerkers en bezoekers van Halte 2717 hierin staan. Wie kan ik dit beter vragen dan Johan Roest? De buurtpastor en daarmee het gezicht van Halte 2717.

Hoewel de inloop en de activiteiten tot 1 juni zijn opgeschort, staat Halte 2717 in deze periode met zijn samenbindende factor in zijn kracht, zo vertelt Johan. ‘Dagelijks heb ik op verschillende manieren contact met mensen, om er ook nu voor hen te zijn. Eenzaamheid is iets wat erg op de loer ligt en daarom is het goed om er ook nu voor mensen te kunnen zijn.’ Achter de schermen gebeurt er momenteel veel bij Halte 2717. In 2020 bestaan we 5 jaar. Het is daarmee een goed moment om te kijken waar we staan en waar we als organisatie naartoe willen. Dit is door de huidige bijzondere omstandigheden een bij uitstek geschikte tijd om daar in alle rust naar te kijken.

Halte 2717 bestaat 5 jaar
Samen met Johan kijk ik terug. De afgelopen jaren zijn hele mooie jaren geweest. De Halte in volle ontwikkeling. Als buurtpastor ben je de brug tussen het kerkelijke aspect en de buurt. Een functie waar Johan 5 jaar geleden op gesolliciteerd heeft en waarvoor hij zeer geschikt werd geacht. Zeker met zijn achtergrond als leerkracht op een middelbare school en als jeugdouderling in de kerk. Nog steeds doet hij het werk voor Halte 2717 met veel plezier en hij heeft veel projecten tot een succes zien worden. De buurtmaaltijden, Senioren Actief en het schrijfcafé zijn hier mooie voorbeelden van. Daarnaast is er nog het pastorale werk waarvoor hij verantwoordelijk is.

Johan is voor velen het gezicht van Halte 2717. Toch bereik je dit niet alleen. Het toverwoord van het succes is ook hier SAMEN. Halte 2717 bestaat uit een groot team medewerkers en vrijwilligers. Met daaromheen nog een mooi opgebouwd netwerk. SAMEN hebben ze de afgelopen jaren mooie dingen weten neer te zetten.

Wat de toekomst brengt? Ongetwijfeld nog veel meer mooie dingen! Zo wil Halte 2717 graag een goedlopend buurpunt opzetten. Hier gaat echter veel tijd inzitten. Dat op zichzelf is al een hele uitdaging. Sinds kort geeft Johan namelijk ook weer les op een middelbare school. Dan kom je soms tijd te kort. Johan is zeer duidelijk over hoe hij zijn vele activiteiten hoopt te kunnen blijven combineren: ‘Dit kan maar op één manier en dat is door meer te delegeren.’

Dit alles lijkt mij geen probleem als we het SAMEN met elkaar doen. Zo gaan we een mooie toekomst als Halte 2717 tegemoet. Wij hopen u binnenkort weer in goede gezondheid te kunnen ontmoeten.

Dit bericht werd geplaatst op door .