Rob van Vliet, een portret van de voorzitter van Halte 2717

 

20130904 Helder Advies – Rob van Vliet

Rob van Vliet, voor velen al een bekend gezicht. Hij is dan ook al sinds het allereerste begin betrokken bij de Halte. Met veel plezier vertelt hij over zichzelf en over zijn rol binnen Halte 2717.

Rob en Halte 2717
Rob noemt zichzelf een nieuwsgierig type, een echte doener en iemand die graag nieuwe uitdagingen aangaat. Mooie eigenschappen voor iemand die voorzitter is van de stuurgroep van Halte 2717. De functie die Rob sinds 2016 voor zijn rekening neemt. Als in 2014 de voorbereidende gesprekken beginnen om Halte 2717 op te starten is Rob hier al nauw bij betrokken. De visie om vanuit een christelijke inspiratie met gastvrijheid en activiteiten verbondenheid tussen mensen te brengen spreken hem erg aan. Toen de Halte in 2015 startte ging hij dan ook graag aan de slag als gastpersoon. Een jaar later wordt hij gevraagd voorzitter van de stuurgroep te worden. Na 4 jaar secretaris te zijn geweest van de Nederlandse Oogvereniging had hij al enige ervaring met het voorzitterschap. Hij zag het dan ook als mooie nieuwe uitdaging en besloot het te doen.

Voorzitter stuurgroep Halte 2717, wat houdt dit in?
Elke organisatie heeft mensen nodig die de boel in goede banen lijden. De stuurgroep doet dit voor Halte 2717 met Rob als voorzitter. Samen verkennen ze mogelijkheden en maken de beslissingen. Het gaat dan om vragen als: wat willen we bereiken en hoe gaan we dit doen? Regelmatig zijn hier overleggen voor nodig, zowel intern als met verschillende andere organisaties. Als interkerkelijke organisatie is het rapporteren aan de kerken ook erg belangrijk. Dit alles betekent vooral heel afwisselend werk waarbij er veel gebeld en geschreven moet worden. Dit alles kost Rob zo’n 20 uur in de week, maar doet hij met veel plezier!

Rob naast voorzitter: muzikaal, sportief en levensgenieter!
Naast zijn werk als voorzitter heeft Rob nog veel andere hobby’s en bezigheden. Zo is hij fanatiek pianospeler en doet dit zeker 2 uur per dag. Daarnaast onderneemt hij graag verschillende dingen met zijn zoon Taco. Zo hebben een gedeelde passie voor de sport goalbal. De sport die hij al 40 jaar doet. Hij traint hier nog wekelijks voor en speelt nog iedere maand een wedstrijd. Ook trainen ze samen om jaarlijks een mooie wandeltocht in Engeland af te leggen. Hierbij zijn de paden van de routes veel ruwer dan wandelpaden die we in Nederland kennen. Dus wel het trainen waard! Rob zit ook nog in de jury van de ‘Rob van Vlietprijs’. Een speciale prijs die de oogvereniging naar hem vernoemd heeft. Hierbij wordt er € 10.000,- uitgereikt voor innovatieve activiteiten. Een hele eer als er een prijs naar je vernoemd wordt!

Rob voelt zich een bevoorrecht mens om nog zoveel dingen te mogen en kunnen doen. Hij zegt daar zelf over: “Het leven komt zoals het komt en zolang ik de dingen nog kan geniet ik volop van het leven!” Wij hopen ook dat Rob zich nog een tijd kan en wil inzetten voor Halte 2717.

 

Dit bericht werd geplaatst op door .