Zin

Twee kaarsen in het stiltecentrum

Twee kaarsen in het stiltecentrum

Halte 2717 beschikt bij Middin, dat ligt naast ‘Ons Honk’, over de ‘Focuskamer’. Daar is een stilteruimte ingericht. Hier kun je een kaars aansteken, even tot rust komen. Bidden. Ook is het mogelijk om hier een persoonlijk gesprek te voeren.
Voor de geestelijke zorg is er elke woensdagmorgen een predikant of pastor aanwezig in ‘Ons Honk’.

Verder zijn er interreligieuze gespreksavonden in samenwerking met de Marokkaanse Al Quibla moskee, de Turkse gemeenschap in Zoetermeer, de hindoestaanse Pandith en de katholieke en protestantse gemeenschappen in Zoetermeer.

Deze avonden zijn er niet om elkaar te overtuigen van het eigen gelijk, maar om elkaar en elkaars geloofsachtergrond beter te leren kennen. Vaak worden de avonden afgestemd op religieuze feestdagen op de kalender.
Ook zijn er contacten met ’t Schrijverke en worden ‘neutrale’ instapcursussen aangeboden over het christelijk geloof.

Schrijfcafé

Het schrijfcafé is een van de activiteiten waarmee Halte 2717 mensen met elkaar wil verbinden en een bijzondere vorm van omgaan met zingeving. In de Focuskamer van Halte 2717 bij Middin staat een grote schrijftafel. Iedere eerste woensdag van de maand is daar plaats voor 10 mensen. Ben jij nieuwsgierig naar wat er uit jouw pen kan vloeien? Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk je schrijft n.a.v. korte opdrachten. Het schrijven wisselen we af met momenten van voorlezen aan elkaar. Dat is genieten. Zonder oordeel luisteren. Er wordt niets van je verwacht. Het is zelfs niet de bedoeling dat er commentaar gegeven wordt op elkaars verhalen. Al luisterend komen herinneringen op, daar schrijf je dan weer verder over. Steeds meer mensen weten de weg naar het schrijfcafé te vinden en genieten van een moment van aandacht voor elkaars verhalen. Krijg jij zin om mee te doen?

Meld je dan aan door een mailtje sturen naar Jannie van Maldegem jannievanmaldegem -at- ziggo -dot- nl