Zin

Geestelijke zorg
Elke woensdagmorgen  is er een predikant of pastor aanwezig in ‘Ons Honk’. Bij hen vind je een luisterend oor als je wilt praten over vragen die je bezighouden. Natuurlijk staat ook de buurtpastor je graag te woord. Als je dat wilt kun je met hem een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Mail  buurtpastor@halte2717.nl of bel 06 8263 7362.

Geloven in gesprek
Halte 2717 organiseert interreligieuze gespreksavonden in samenwerking met de Marokkaanse Al Quibla moskee, de Turkse gemeenschap in Zoetermeer, de hindoestaanse Pandith en de katholieke en protestantse gemeenschappen in Zoetermeer. Deze avonden zijn er niet om elkaar te overtuigen van het eigen gelijk, maar om elkaar en elkaars geloofsachtergrond beter te leren kennen. Vaak worden de avonden afgestemd op religieuze feestdagen op de kalender.

Levensvragen
Samen met Piëzo organiseert Halte 2717 regelmatig bijeenkomsten over levensvragen. Daar praat je met elkaar over onderwerpen op het gebied van zingeving.

Schrijfcafé
Het schrijfcafé is een van de activiteiten waarmee Halte 2717 mensen met elkaar wil verbinden en een bijzondere vorm van omgaan met zingeving. In de Focuskamer van Halte 2717 bij Middin staat een grote schrijftafel. Iedere eerste woensdag van de maand is daar plaats voor 10 mensen. Ben jij nieuwsgierig naar wat er uit jouw pen kan vloeien? Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk je schrijft n.a.v. korte opdrachten. Het schrijven wisselen we af met momenten van voorlezen aan elkaar. Dat is genieten. Zonder oordeel luisteren. Er wordt niets van je verwacht. Het is zelfs niet de bedoeling dat er commentaar gegeven wordt op elkaars verhalen. Al luisterend komen herinneringen op, daar schrijf je dan weer verder over. Steeds meer mensen weten de weg naar het schrijfcafé te vinden en genieten van een moment van aandacht voor elkaars verhalen. Krijg jij zin om mee te doen?

Meld je dan aan door een mailtje sturen naar Jannie van Maldegem jannievanmaldegem -at- ziggo -dot- nl